schoolnummer : 2301
klasnummer en wachtwoord : agenda van je kind


4_bingel_banner_500_500_med_hr.jpeg

Ik bingel, jij bingelt, wij bingelen!

Tijdens de eerste weken van het schooljaar krijgen al de leerlingen van de lagere school een login voor de interactieve website www.bingel.be.

Hierop maken de leerlingen oefeningen op een zwevend eiland. Elk element op het eiland bevat een link naar oefeningen die aansluiten bij de leerstof uit de klas.

Ontdek het eiland van je leerjaar

In het begin was bingel een rustig en vredig eiland, tot plots de vulkaan uitbarstte. Om het eiland te redden, maakten leerlingen in heel Vlaanderen nog meer oefeningen dan gewoonlijk. En het lukte! Uit de lava die van het bingel-eiland stroomde, ontstonden allemaal nieuwe eilanden. Zo heeft nu elk leerjaar zijn eigen bingel-eiland om online te oefenen. Speel het filmpje hiernaast af en ontdek het eiland en het verhaal voor jouw leerjaar. Spannend, hé!

Op je eigen eiland kan je online oefeningen maken voor taal, rekenen, godsdienst, spelling en nog veel meer. Zo kan je aan de slag met breuken, tafels, rekenoefeningen, hoofdrekenen, taaloefeningen, ...  Kom je ook bingelen?

De leerkracht wordt via bingel.be op de hoogte gehouden over de vorderingen van de leerlingen. De dag nadat de leerlingen oefeningen gemaakt hebben op bingel.be kan de leerkracht het resultaat van de gemaakte oefeningen bekijken. Op het startscherm kunnen de leerlingen taken zien die de leerkracht heeft klaargezet. Als de leerling genoeg punten heeft verdiend door te oefenen, kan hij of zij spelletjes spelen. Op het startscherm kan je kind ook zijn of haar avatar (online vriendje) samenstellen die bij de oefeningen feedback en tips zal geven, een verhaal volgen, post lezen of meteen naar het leerrijke eiland reizen.

Meer informatie over bingel.be vindt u op http://www.bingelsite.be

Hoe krijg je toegang?

Surf naar de Bingel login pagina

schoolnummer : 2301

klasnummer en wachtwoord : zie agenda van je kind